Op donderdag 12 december heeft de TuinbouwBusinessclub Zuid-Nederland een geslaagd bezoek gebracht aan Hessing Supervers in Sevenum. Vooraf was al duidelijk dat veel leden zouden intekenen voor deze excursie, omdat iedereen al vanaf de opening razend benieuwd was naar de binnenkant van deze modernste versfabriek in Europa.
En inderdaad. met ruim zestig deelnemers boekte de TBBC een nieuw record in het bijna 25-jarig bestaan van de club, zo kon voorzitter John Korsten in zijn welkomstwoordje melden. De verwachtingen waren dus hooggespannen, maar werden tijdens het bezoek volledig waargemaakt.
CEO Frank Hessing ging in zijn presentatie op openhartige wijze in op het uitdagende en complexe proces om de enorme versfabriek voor de productie van gesneden groenten te ontwikkelen en te bouwen. Op een oppervlakte van maar liefst elf voetbalvelden maakt Hessing hier op elke dag van het jaar meer dan 800.000 verpakkingen met gesneden groenten, verspakketten en maaltijdsalades. ‘Met bijna 2000 collega's maken we SuperVers elke dag nóg verser. We zijn dan ook met trots één van de koplopers in de groenteverwerkingsindustrie', aldus Frank Hessing.
Na deze boeiende presentatie over Hessing Supervers ging vervolgens Wilco van den Bergh, manager Data&Digitalisering bij het GroentenFruit Huis, in op de steeds grotere toename in de consumptie van gesneden groenten en fruit.
De rondleiding door de enorme versfabriek was voor de leden van de TBBC natuurlijk de kers op de taart. Doordat Hessing bij het ontwerp van de versfabriek rekening heeft gehouden met bezoekers is het gehele bedrijfsproces duidelijk én veilig van bovenaf te bekijken. Ronduit indrukwekkend om te zien is de vergaande mate van robotisering in het gehele proces. Met een mooi walking dinner in de prachtige ontvangsthal van Hessing werd de laatste ledenbijeenkomst van 2024 afgesloten.