Smood was donderdag 12 december het eerste adres wat de TuinBouw Businessclub bezocht. Henri Michiels, initiatiefnemer van Smood en tevens mede-eigenaar van Dinnissen Proces Technology, leidde de club rond door de Smood-fabriek. Na de rondleiding werd de bijeenkomst voortgezet bij Herberg De Lindehoeve.
Daar hield Henri Michiels een presentatie over de revolutie in food die naar zijn idee bezig is. Michiels hamert op het focussen op gezondheid van voeding en wil onze regio op de kaart zetten als gezondste regio van Europa. Verder ging Michiels in op de manier waarop Smood zich als fingerfood sensatie positioneert en de stappen die daarin genomen zijn en worden. Trudy van Megen, directeur Feed Design Lab, hield een presentatie over de realisatie en doorontwikkeling van onderzoeks- en educatiecentrum Feed Design Lab en de laatste stand van zaken hierin. Sven Stimac, directeur Kids University for Cooking Foundation, nam ons mee in de ontwikkelingen rondom de Fooddrôme in Villa Flora.
Na afloop van de presentaties volgde een interactieve discussie, waaraan ook de nieuwe Smood-directeur Gieb Hermans deelnam. De vier deelnemers aan de discussie kregen ieder de opdracht aan het eind van de discussie met iemand uit het publiek een afspraak te maken om te kijken of men iets voor elkaar kon betekenen. Zo vonden Henri Michiels en Hay Geurts elkaar om te kijken of er ook mogelijkheden zijn om blauwe bessen als ingrediënt en vond Trudy van Megen zo Uwe Dijkshoorn. Sven Stimac wist een gesprekspartner te vinden rondom mogelijke afname van reststromen en Gieb Hermans maakte een afspraak om in gesprek te gaan met cherrytomatenteler Bas van Leeuwen. Al met een al weer een vruchtbare avond!